Alle voeten zijn uniek. Wat de ene voet goed past, leidt bij de andere tot ongemakken. De SieviSCANNER meet de anatomie van de voet en de uiterste punten, gebruikmakend van de nieuwste, lasergestuurde machinaal gezichtvermogenstechnologie. Als resultaat van de meting krijgt de klant individuele meetgegevens van zijn voeten, een voorwaarde voor het optimaliseren van gebruikscomfort en pasvorm van de schoenen.

Op basis van de meetresultaten beveelt het SieviSCANNER-systeem een passende schoen en inlegzool aan, rekening houdend met de grootte en breedte van de voet en de vorm van de voetboog. Daarnaast kan de gemeten persoon het productassortiment inperken op basis van zijn eigen gebruiksdoel. Het systeem vergelijkt het resultaat ook met de voorraadmodellen van de wederverkoper en zoekt uit de Sievi-collectie van de verkoper een geschikte schoen voor de klant. Zo is het kiezen van een individuele schoen daadwerkelijk gemakkelijk en probleemloos.

De SieviSCANNER meet naast de lengte en breedte van de voet ook de anatomie van de voetboog. Op basis van de resultaten beveelt het systeem de anatomisch correct gevormde Sievi Dual Comfort Plus Neutral Arch, High Arch of Extra High Arch inlegzolen aan, die zo zijn ontworpen dat ze in alle werk- en beroepsschoenen van Sievi passen.

De SieviSCANNER is bijzonder aanschouwlijk en snel. Het feit dat het toestel ook met sokken aan een betrouwbaar meetresultaat geeft, verhoogt het gebruikscomfort. Indien nodig slaat het toestel de meetgegevens op en krijgt de klant de meetresultaten, indien hij dat wenst, per e-mail, zodat hij overal en altijd de hem geschikte Sievi-producten kan vinden.